Wooncomplex en Appartementen

Het complex

Het project omvat een wooncomplex en een dagbestedingcomplex. Het wooncomplex bestaat uit 12 zelfstandige appartementen en een aparte centrale gezamenlijke ruimten. Het dagbestedingscomplex wordt in een 2e fase gerealiseerd. Hieronder treft u een korte omschrijving van het geheel.

buitenhof-overzicht     fotooverzicht

Appartementen


12 volledig zelfstandige appartementen met eigen huisnummer.
2 appartementen hiervan worden ingericht voor EMG (Ernstig Meervoudig Gehandicapten) bewoners.

Indeling begane grond:

Toegang tot de appartementen via een inpandige gang.

Eigen keuken, badkamer woon-/slaapkamer en buitenterras

Verdieping:
Er is een bergzolder aanwezig voor opslag e.d.

De appartementen worden met de noodzakelijke basisvoorzieningen uitgevoerd en kunnen indien noodzakelijk of gewenst in overleg door de bewoners en voor eigen rekening worden uitgebreid of aangepast.

5

Centrale woonkamer/keuken:


Er is een grote centrale woonkamer met uitgebreide keuken. Hier zullen de dagelijkse gezamenlijke activiteiten plaatsvinden en kunnen (indien gewenst) gezamenlijk de maaltijden klaargemaakt en gebruikt worden. Ook hier is er een mooi buitenterras.

3          6

Centrale badkamer / was- en toiletruimte:

Naast de eigen badkamer is er ook een centrale badkamer waar zo nodig gebruik van kan worden gemaakt. In deze ruimte is ook een toilet en zijn de was- en droogfaciliteiten aanwezig.

Kantoor annex doktersruimte:


Er is een kantoorruimte voor de leiding die ook gebruikt kan worden als onderzoeksruimte voor de huisarts en externe deskundigen.

Activiteiten- vergaderruimten:


Op de eerste verdieping (ook bereikbaar met een lift) komen ruimten voor vergaderingen en overige activiteiten.

Extra logeerkamer

Op de eerste verdieping is een logeerkamer aanwezig die bij urgentiegevallen kan worden gebruikt.

Dagbesteding / stageplaatsen:

Deze wordt apart van het wooncomplex gesitueerd op de plaats van de voormalige boerderij aan de Buitendams. Deze zal in een 2e  fase worden gerealiseerd en staat los van het wooncomplex. Dan zal er ook verder invulling gegeven worden aan de inhoudelijke kant van de dagbesteding en stageplaatsen voor speciaal onderwijs.

Toegankelijkheid vanaf Buitendams

Om de toegankelijkheid van de locatie voor de doelgroep te waarborgen zal een liftinstallatie aanwezig zijn zodat de bewoners, met name de rolstoelgebonden bewoners, eenvoudig het woon- en dagbestedingscomplex kunnen bereiken.

tekening